Body tekst

Het warmtenet Enschede is op 28 november tijdens het Nationaal Warmte Congres in Eindhoven uitgeroepen tot Duurzaamste Warmtenet in de categorie ‘grote netten’. Met dit warmtenet voorzien Ennatuurlijk en Twence op dit moment zo’n 8.000 woningen en bedrijven in Enschede van duurzame warmte op basis van biomassa.

Enschede wint award duurzaamste warmtenet tijdens warmtecongres (1).jpg

Kennisevent voor de warmtesector

Het Evoluon in Eindhoven was dit jaar het podium voor het Nationaal Warmte Congres. Dit kennisevent voor de warmtesector brengt vakgenoten bij elkaar om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Hoogtepunt van het event is de uitreiking van de publieksprijs voor ‘Duurzaamste warmtenet van Nederland 2019’. Naast het Warmtenet Enschede van Ennatuurlijk waren ook het warmtenet Eindhoven en Warmtenet Ede in de strijd voor de titel.

“In samenwerking met de gemeente, woningbouwcorporaties, bewoners en andere partijen zetten we met het warmtenet in Enschede een belangrijke stap op het gebied van verduurzaming”, zegt Marc Kapteijn, algemeen directeur van Twence. “Erkenning voor deze prestatie in de vorm van deze publieksprijs is een mooie bevestiging van onze inspanningen. We dragen de titel ‘Duurzaamste Warmtenet van Nederland’ het komende jaar dan ook met gepaste trots”, vult Erik Stronk, algemeen directeur van Ennatuurlijk, aan.

Enschede: Duurzaamste warmtenet van Nederland

Eerder deze maand werd het warmtenet Enschede door Bureau CRG ook al benoemd tot duurzaamste warmtenet van Nederland. De benoeming is gebaseerd op de EOR-waarde (Equivalent Opwek Rendement). Een factor die de verhouding tussen de geleverde warmte versus de inzet van fossiele brandstoffen weergeeft en daarmee de duurzaamheid van een warmtenet uitdrukt. Het warmtenet van Ennatuurlijk heeft een EOR van 600 procent. Dit houdt in dat er tachtig procent minder fossiele energie nodig is om genoeg warmte te kunnen produceren en af te leveren aan de aangesloten huishoudens en bedrijven.

Foto: Euroforum